Flexwerken | kantoorruimte huren | stijlvol vergaderen in Rotterdam

Planten op kantoor, een goed idee!

Heb jij al een plant in jouw kantoor?
Misschien is het niet het meest spannende onderwerp, maar zeg eens eerlijk: wat weet jij van het nut van een plant op kantoor, behalve dat het fleurig staat?
Bij ZAPP office in Rotterdam zijn al een aantal huurders die planten in hun kantoorruimte hebben staan. In dit blog kun je lezen waarom een plant in je kantoor nou zo’n goed idee is!

Akoestiek en luchtkwaliteit
Zo zorgt een plant voor een betere akoestiek in jouw ruimte, omdat zij geluidsgolven opnemen. Ook verbeteren ze de luchtkwaliteit want zij nemen CO2 in zich op en zetten dat om naar zuurstof.

Goed voor je koppie
Planten zouden een rustgevend effect hebben, en rust in de bovenkamer geeft meer ruimte voor creativiteit en productiviteit, wat weer leidt tot meer tevredenheid. Van een beetje groen op de werkplek word je lekker rustig, wat ook nog eens voor een betere concentratie zorgt.

Welke planten zijn nu precies geschikt voor op de werplek?
Je kunt natuurlijk gaan voor een stekkie van de Fuchsia. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Zo heeft de geur van de Citroenmelisse een positieve invloed op het humeur. Planten als de Graslelie, Lepelplant of Philodendron zijn luchtreinigend en verminderen vluchtige organische stoffen. Deze vluchtige organische stoffen zijn veroorzakers van hoofdpijn, slaperigheid en concentratieverlies. Je kent het wel, van die inkakmomentjes halverwege de dag.

Een fijne bijkomstigheid is dat deze planten geen heel bijzondere verzorging nodig hebben. Makkelijke planten dus (net als de Fuchsia)!

Plantje kopen?
Tijd voor een bezoekje aan de plantenzaak dan maar! Er zijn zelfs organisaties die graag jouw plantje komen bezorgen, zoals Greenz uit Rotterdam. Zij zorgen ook elke week voor een mooi, vers boeket op de receptiebalie bij ZAPP office. Want ja, ook bij ZAPP houden we van plantjes en bloemetjes!

Meer info over ZAPP office is te vinden op onze site.

Sylvia den Otter

ZAPP office
Bahialaan 100
3065 WC Rotterdam
010-3330800

 
Reacties

Nog geen reacties

Laat een bericht achter