Flexwerken | kantoorruimte huren | stijlvol vergaderen in Rotterdam

Sporten tijdens werkuren

Sporten tijdens werkuren

We weten allemaal dat bewegen goed voor je is. Een van dé trends van 2018 is: sporten tijdens je werkdag. Onderzoek heeft aangetoond dat het je productiviteit verhoogt. Je krijgt meer werk verzet in minder tijd, het zorgt bovendien voor minder stressgevoel en je kunt je beter concentreren. Andere bijkomende voordelen: je hoeft ’s avonds de deur niet meer uit om te gaan sporten, en je hebt meteen je dagelijkse portie beweging gehad!

Wat kun je doen als je wilt sporten tijdens je werkdag? Het hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Trommel wat collega’s op en neem een basketbal mee naar het veldje tegenover ZAPP office in de woonwijk Fascinatio voor een potje basketballen. Ook leuk: regel een bootcamp! Race op de fiets of met de benenwagen naar die broodjeszaak bij metrostation Kralingse Zoom. Wie het eerste is wordt getrakteerd door de anderen. En dan niet doorrennen naar de Bram Ladage he?  😉

Lukt het tijdens werktijd niet, dan kun je bijvoorbeeld een rondje hardlopen na je werkdag. Wil je wel bewegen maar niet compleet bezweet weer terugkomen op de werkvloer dan is een rondje (snel)wandelen in de pauze over de bruggetjes langs de plas, of fietsen naar je werk wellicht een goed idee. Blijf je liever binnen, neem dan wat vaker de trap!

In de wintermaanden is dit ook een heel leuke optie: neem je schaatsen mee naar ZAPP en bind ze tijdens of na je werk een uurtje onder. De schaatsbaan van Kralingen is vlakbij en nog de hele maand februari geopend.

Keuze genoeg dus om meer te bewegen op een werkdag. De eerste stap is het moeilijkst, maar achteraf denk je: waarom heb ik dit niet eerder gedaan? Dus…go for it!

 
Reacties

Nog geen reacties

Laat een bericht achter